Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Juristu un IT speciālistu algām CVK vajag 356 000 eiro

© Gints Ivuškāns/MN

Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) budžetā vajadzētu 356 000 eiro juristu un informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistu atlīdzībai, otrdien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā deputātus informēja CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Viņa uzsvēra, ka CVK ir ļoti rūpīgi plānojusi savu budžetu, tomēr CVK ir jāstiprina ar augstas raudzes juristiem un IT speciālistiem, lai spētu nodrošināt visu sistēmu darbību, kam attiecīgi ir vajadzīgs finansējums.

Viņa pateicās deputātiem par CVK vajadzību izpratni, kā rezultātā budžetā ir paredzēti papildus 1,24 miljoni eiro vēlēšanu komisiju darbinieku atalgojuma un ēdināšanas izdevumu kompensāciju nodrošināšanai. Vēlēšanu komisijās strādā 8500 cilvēku.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu nodrošināšanai paredzēti 1,3 miljoni eiro. CVK plāno izglītot jauniešus par Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Vēl 18 600 eiro paredzēti ārvalstīs dzīvojošo latviešu informēšanai par Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Kā vēstīts, ilgākā termiņā iezīmējies risinājums vēlēšanām nepieciešamo sistēmu uzturēšanai - Eiropas Parlamenta vēlēšanās par tām atbildēs Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, savukārt vēlāk atbildību par vismaz daļu no sistēmām plānots nodot Valsts reģionālās attīstības aģentūrai.