Dzērumā braukušais "Alfas" darbinieks, iespējams, notriecis policistu

Patruļpolicijas vienības Alfa» darbinieks, kurš, būdams alkohola reibumā, 13. martā Rīgā izraisīja vairākas avārijas ar automašīnu Audi, varētu būt notriecis arī policistu, kurš agresīvo braucēju centies apturēt.

Kā šodien preses brīfingā informēja Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieka vietniece Iveta Smoča, patlaban IDB izmeklē trīs kriminālprocesus saistībā ar šo avāriju virkni. Viens kriminālprocess ir par huligānismu pret cilvēkiem, kas tajā dienā atradās notikuma vietā ar automašīnu VW Golf», otrs - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, bet trešais - par «uzbraukumu policijas darbiniekam», pastāstīja Smoča.

Viņa norādīja, ka saistībā ar notikušo ir sāktas arī dienesta pārbaudes, kas jau tuvākajā laikā varētu rezultēties ar attiecīgiem lēmumiem.

Tā ziņo portāls apollo.lv

Kā ziņots, automašīnai Audi, kas 13.martā Rīgā izraisīja vairākas avārijas, pie stūres sēdējis alkohola reibumā esošs VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kārtības policijas pārvaldes patruļpolicijas vienības Alfa» darbinieks.

Nedēļas sākumā apstiprināja, ka incidentā Purvciemā bijuši iesaistīti divi VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbinieki, kuriem negadījuma brīdī nav bijis jāstrādā. Automašīna «Audi», kurā atradušies policisti, piederējusi vienam no viņiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais