Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Mamikins Maskavā dzīvo no naudas, ko viņam maksā Latvijas valsts

© Dmitrijs Suļžics/MN

Kādreizējais Latvijas pārstāvis Eiropas parlamentā Andrejs Mamikins ir pametis Latviju un šobrīd aktīvi piedalās Krievijas propogandas šovos. Vienā no intervijām Mamikins atklāj, ka vēl arvien ik mēnesi saņem algu, ko viņam maksā Valsts darba inspekcija. Lai gan Mamikins ir no darba atlaists, tiesvedību laikā viņam vēl arvien tiek izmaksāta preses sekretāra amata alga, kas viņam dod iespēju pietiekami labi dzīvot.

Krievijas propogandas raidījumā "V Objektive" žurnālists Andrejam Mamikinam vaicā par nodarbinātību, uz ko Mamikins stāsta, ka šobrīd pastāvīga darba viņam nav, taču ir ienākumi, kas ļauj dzīvot pietiekami labi.

Andrejs Mamikins atklāj, ka pirms diviem gadiem nelikumīgi atbrīvots no darba Latvijas valsts darba inspekcijas preses sekretāra amata. Viņš ir cēlis prasību tiesā un tajā uzvarējis visās instancēs, tostarp Augstākajā tiesā.

Šobrīd norit tiesāšanās ar Valsts darba inspekciju un drīz gaidāms šīs prāvas pirmais spriedums. Tiesāšanās laikā viņš vēl arvien saņem pilnu preses sekretāra amata algu.