Satiksmes ministrs: Jāmeklē risinājumi, kā nodrošināt "Rail Baltica" savienojamību ar Rīgas ostu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ir jāmeklē risinājumi, kā nodrošināt "Rail Baltica" savienojamību ar Rīgas ostu un kā projektu aktīvi izmantot militārās mobilitātes veicināšanai, uzskata satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Kā aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā, Briškens pirmdien darba vizītē Briselē aizvadīja vairākas tikšanās, pārrunājot transporta nozares prioritātes un sadarbības aktualitātes, tostarp "Rail Baltica" ieviešanas gaitu.

"Eiropas Savienībā (ES) vēl aizvien jūtams spēcīgs atbalsts "Rail Baltica" projektam, taču Latvijas pusē ir jāizdara savi mājas darbi - jāuzlabo projekta pārvaldība un jāmeklē efektīvāki risinājumi Rīgas integrācijai projektā," uzsvēra Briškens.

Līdztekus tam satiksmes ministrs ar iesaistītajām pusēm apsprieda Baltijas koridora perspektīvas un Ukrainas graudu transportēšanas iespējas, kā arī inovācijas dzelzceļam, tostarp veidus, kā veicināt aktīvāku Latvijas dzelzceļa nozares uzņēmumu iesaisti ES līmeņa pētniecības iniciatīvās.

Tāpat Briškens iepazīstināja ar savām prioritātēm - zaļo kursu, stiprinot dzelzceļu kā sabiedriskā transporta mugurkaulu, drošības un piekļūstamības nodrošināšanu visām iedzīvotāju grupām, nozares starptautiskās konkurētspējas stiprināšanu un labas pārvaldības ieviešanu -, kas tika atzinīgi novērtētas no Eiropas Komisijas puses, jo tās saskan ar ES Transporta politikas prioritātēm un kopējiem politikas mērķiem. Vienlaikus ar Eiropas Komisiju tika pārrunāti veidi, kā uzlabot ES finansēto projektu ieviešanas kapacitāti.

Svarīgākais