Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

VSAA nav informācijas par 413 000 iedzīvotāju vēsturisko darba stāžu, kas nepieciešamas pensiju un pabalstu aprēķināšanai

© Ekrānuzņēmums/Vietne "X"

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra mikrovietnē "X" izplatījusi aicinājumu iedzīvotājiem, kuri dzimuši līdz 1980. gadam.

Atnes savu veco darba grāmatiņu uz VSAA - ievadīsim datu bāzē tajā ierakstītos darba periodus līdz 1996. gadam.

VSAA nav informācijas par 413 000 iedzīvotāju vēsturisko darba stāžu- tie ir cilvēki, kuri dzimuši līdz 1980. gadam.

VSAA ir pieejams pakalpojums "Dokumentu iesniegšana par personas darba stāžu līdz 1996.gadam". Tas paredz pieņemt no personām dokumentus apdrošināšanas periodu pierādīšanai un, pamatojoties uz tiem, uzkrāt VSAA datu bāzē informāciju par personas apdrošināšanas stāžu līdz 1995.gada 31.decembrim, kas nepieciešams kopējā apdrošināšanas stāža aprēķināšanai, lai noteiktu tiesības uz pensiju vai bezdarbnieka pabalstu.

Pēc datu ievadīšanas vēsturiskajā datu bāzē dokumentu oriģināli un sagatavotā informācija par reģistrēto apdrošināšanas stāžu tiek nosūtīti klientam ierakstīta sūtījuma veidā.

Pakalpojuma rezultāts ir informācija par reģistrēto darba stāžu līdz 1996.gadam. Ja sniegtā informācija nav pareiza, var vērsties VSAA ar iesniegumu par pareizas informācijas izsniegšanu.

Persona var pārbaudīt VSAA rīcībā esošo informāciju par sevi klātienē VSAA nodaļās vai izmantojot elektronisko pakalpojumu „Informācija par reģistrēto darba stāžu līdz 1996.gadam”, pieprasīt labot, papildināt VSAA rīcībā esošos datus vai pieprasīt paskaidrojumus par tiem.