Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Starptautiskā operācijā Viļņā pārtver narkotikas 70 miljonu eiro vērtībā, kuras transportēja caur Latviju

Ilustratīvs attēls © Vladislavs Proškins/F64

Starptautiskā operācijā Viļņā pārtverts sūtījums, kuru transportēja caur Latviju un kurā bija pustonna narkotisko vielu, kuru vērtība melnajā tirgū pārsniedz 70 miljonus eiro, piektdien paziņoja Lietuvas Muitas krimināldienests.

Lietuvas muitnieku vērtējumā, tāds narkotisko vielu daudzums nav paredzēts vietējam tirgum un, visticamāk, paredzētas vešanai tālāk uz citu valsti.

Kā informēja Lietuvas Muitas Krimināldienests, operācijā piedalījās arī Igaunijas Nodokļu un muitas departaments un Latvijas Nodokļu un muitas policijas pārvalde.

Lietuvas Muitas krimināldienests sācis pirmstiesas izmeklēšanu par narkotiku kontrabandu lielā apmērā. Īpašā liecinieka statusā iztaujāts pārvadājumā iesaistītās kompānijas direktors.

Izmeklēšana sākta, sadarbojoties Latvijas, Igaunijas un Lietuvas amatpersonām, pēc tam, kad no Kipras uz Igauniju lidmašīnā tika piegādātas 26 mucas ar kristālisku sintētisku narkotisku vielu.

Igaunijā tiesībsargājošās institūcijas kravu pārbaudīja un atrada 482 kilogramus mefedrona, kas ir sintētiska stimulējoša narkotiskā viela, kuras iedarbība ir līdzīga kokaīnam, amfetamīnam vai katinonam.

Caur Latviju krava tika nogādāta kādas loģistikas firmas adresē Viļņā. Piegādi kontrolēja Igaunijas, Latvijas un Lietuvas muitas darbinieki.

20.oktobrī sūtījums tika piegādāts loģistikas kompānijas telpās Viļņā. Viļņā nelegālās kravas sūtījums tika pārtverts, un Lietuvas amatpersonas veica kratīšanu uzņēmumā.

Pirmstiesas izmeklēšanu par liela daudzuma narkotisko vielu kontrabandu vada Viļņas apgabala prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas nodaļas prokurori. Par tādu pārkāpumu draud 10-18 gadu cietumsods.

Izmeklēšana par narkotiku kontrabandu sākta arī Igaunijā.