Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā darbu sācis unikāls taromāts, kur vienlaicīgi iespējams nodot pat 100 pudeles

© Publicitātes foto

SIA Depozīta Iepakojuma Operators (DIO) sadarbībā ar SIA “Tomra Collection Latvia” un mazumtirgotāju SIA “Maxima Latvija” uzstādījis Latvijā pirmo lielapjoma taromātu jeb beramtaromātu, kurā iespējams nodot līdz pat 100 PET iepakojumiem un skārdenēm vienlaikus.

Jaunais taromāta modelis uzstādīts pie Maxima XXX veikala Andreja Saharova ielā 20A, Rīgā, un jau no šodienas ir pieejams ikvienam depozīta sistēmas lietotājam.

Plānots, ka jau tuvākajā laikā darbību uzsāks arī otrs beramtaromāts, kas jau ir uzstādīts pie tirdzniecības centra “Spice”, bet gaida apstiprinājumu no Rīgas būvvaldes. Tādējādi rīdziniekiem tiks nodrošināta iespēja nodot lielus tukšo iepakojumu apjomus abās Daugavas pusēs.

“Pieredze rāda, ka iedzīvotāji taromātos vienā reizē nodod vidēji 20 iepakojumus, taču ir lietotāji, kas uzkrāj lielus tukšo iepakojumu apjomus, līdz ar to esam spēruši soli pretim arī šiem klientiem, lai nodrošinātu vēl ātrāku un ērtāku iepakojumu nodošana procesu. Beramtaromātu ietilpība un pieņemšanas ātrums ir būtiski lielāks, un arī apkopes tiem ir jāveic retāk, turklāt turpat blakus atradīsies jau esošais kiosks ar diviem taromātiem, kas būs piemērotāks mazāku apjomu nodošanai. Esmu patiesi priecīgs, ka tik agrīnā depozīta sistēmas darbības posmā varam papildināt taromātu tīklu ar šo jauno lielapjoma modeli, tādēļ izsaku pateicību tirgotājiem un taromātu uzstādītājiem par operatīvo sadarbību,” komentē SIA Depozīta Iepakojuma Operators valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Kā nodot iepakojumus beramtaromātā?

Jaunajā taromāta modelī iedzīvotāji var izbērt līdz pat 100 iepakojumu vienībām vienlaikus. Svarīgi ņemt vērā, ka beramtaromātā var iebērt tikai PET iepakojumus un skārdenes, savukārt stikla pudeles var nodot līdzšinējā taromāta modelī - šāds taromāts būs izvietots arī blakus jaunajam beramtaromātam, lai lietotāji vienā depozīta punkta apmeklējuma reizē varētu nodot visa veida iepakojumus.

Kā jau ierasts, nododot depozīta iepakojumus taromātos visā Latvijā, jāpārliecinās, ka tie ir iztukšoti, nav bojāti un uz tiem atrodas skaidri nolasāms svītrkods un depozīta zīme. Lai nodotu iepakojumus, tos jāizber taromātā un jāaiztaisa taromāta vāks. Taromāts saskaitīs visus nodotos iepakojumus un izdos depozīta kuponu. Gadījumā, ja taromāts kāda iemesla dēļ iepakojumu nevarēs pieņemt, šis iepakojums nonāks atsevišķā nodalījumā, kas atrodas zem ekrāna. Biežākie gadījumi, kad tā var notikt:

  • Taromātā kļūdaini ievietota stikla pudele ar depozīta zīmi → stikla tara jānodod blakus esošajā standarta taromāta modelī;
  • Taromāts nepieņem PET iepakojumu vai skārdeni ar depozīta zīmi → pārliecinies, ka iepakojums ir iztukšots un nav deformēts, un ievieto to taromātā atkārtoti vai izmanto blakus esošo taromātu;
  • Taromāts nepieņem iepakojumu, jo tas ir bojāts un/vai uz tā nav depozīta zīmes → iepakojumu ievieto kioskam blakus esošajā šķirošanas konteinerā.