Cik liela daļa Latvijas iedzīvotāju atbalsta partnerības regulējumu?

© Elmārs Rudzītis/F64

Respondenti vecumā no 18 līdz 65 gadiem TV3 raidījuma "900 sekundes" aptaujā izteikuši viedokli par Partnerības institūta izveidi.

Partnerība būtu jauns veids, kādā juridiski nostiprināt divu pilngadīgu personu attiecības un paredzēt tām noteikta veida sociālo un ekonomisko aizsardzību. Tas juridiski attiektos arī uz viendzimuma pāriem.

Divas piektdaļas (43%) Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem ir norādījuši, ka iespējamo partnerības ieviešanu, kas paredzēta divu pilngadīgu personu attiecību nostiprināšanai, paredzot tām noteikta veida sociālo un ekonomisko aizsardzību, vērtē pozitīvi (23% - pozitīvi, 20% - drīzāk pozitīvi).

Savukārt līdzīgs iedzīvotāju īpatsvars (42%) ir norādījuši, ka iespējamo partnerības ieviešanu vērtē negatīvi (12% - drīzāk negatīvi; 30% - negatīvi).

15% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.