Vēl nav zināms vai Stradiņa slimnīcā notikusī avārija ir ietekmējusi dārgo iekārtu veiktspēju

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

To, vai Onkoloģijas korpusa pagrabstāvā ieplūdušais ūdens nodarījis kādus bojājumus iekārtām, būs iespējams secināt ceturtdien, kad iekārtas tiks pievienotas elektrotīklam, aģentūru LETA informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca (PSKUS).

Trešdien Onkoloģijas korpusā turpinājās avārijas seku likvidēšana. Pabeigta ūdens atsūknēšana no pagrabstāva, sākti tīrīšanas un žāvēšanas darbi, kā arī plānots pieslēgt pacientu datu bāzes serveri. Ņemot vērā lielo mitruma līmeni telpās un iespējamo mitruma klātbūtni kabeļu kanālos, iekārtas elektrotīklam pievienos ceturtdien, 9.novembrī.

Pēc avārijas situācijas konstatēšanas otrdien no klīnikas stacionāra nodaļas pārvietoti 18 pacienti. Daļa pacientu, kuru veselības stāvoklis to atļauj, šobrīd izrakstīti mājās. Apzināti arī plānveidā stacionējamie pacienti - slimnīca viņiem piedāvās citu stacionēšanās laiku.

Pacienti, kuri terapiju saņem klīnikas Dienas stacionārā, pretvēža terapiju turpina saņemt citās slimnīcas telpās. Plānots, ka ceturtdien Dienas stacionārs atsāks strādāt pilnā darba apjomā, nodrošinot visa veida pretvēža sistemātisko terapiju.

Savukārt onkoloģisko pacientu ambulatorās pieņemšanas šobrīd notiekot jau pilnā apmērā. Pacienti, kuriem bija plānotas pirmreizējās konsultācijas pie staru terapeita, pakāpeniski tiek apzināti un informēti par tālāko taktiku. Tāpat tiek nodrošinātas pacientu konsultācijas un onkoloģiskie konsīliji, apliecināja slimnīca.

Kā ziņots, otrdien PSKUS Onkoloģijas korpusa pagrabstāvā tika konstatēts ieplūdis ūdens.

PSKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Janita Veinberga aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd vēl esot grūti komentēt iemeslus avārijai, taču, visticamāk, tā varētu būt saistīta ar kanalizācijas sistēmu vai korpusam blakus notiekošajiem būvdarbiem. Patlaban notiek aktīva aktīva avārijas seku likvidēšana pagrabstāvā - tiek atsūknēts ūdens un drošībā tiek novietotas iekārtas un tehnika.

Veinberga uzsver, ka avārija vēsturiskajā Onkoloģijas korpusā nav saistīta ar citām problēmām PSKUS korpusos.