Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Amatu atstāj Austrumu slimnīcas padomes loceklis Erki Mēlders

© Kaspars Krafts/f64

No 2023. gada 8. novembra amatu atstāj Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) padomes loceklis Erki Mēlders (Erki Mölder). Padome ir lemttiesīga un turpina darbu divu padomes locekļu sastāvā līdz turpmākiem Austrumu slimnīcas kapitāla daļu turētāja – Veselības ministrijas – lēmumiem.

E. Mēlders atstāj amatu atbilstoši Komerclikuma 296. panta 8. daļas nosacījumiem, kas paredz, ka padomes loceklis var jebkurā laikā atstāt padomes locekļa amatu, par to iesniedzot paziņojumu sabiedrībai.

“Šādu lēmumu pieņēmu, personisku motīvu vadīts. Mana darba dinamika ir saistīta ar operatīvu pārvietošanos starp dažādām pasaules valstīm, un sapratu, ka turpmākajā periodā nespēšu pilnībā veltīt savu laiku un iedziļināties Austrumu slimnīcas jautājumos. Šī slimnīca, kas ir izcilu profesionāļu vadīta gan no ārstniecības, gan menedžmenta viedokļa, ir pelnījusi vairāk uzmanības, nekā es spētu tai turpmākajā laikā nodrošināt,” saka Erki Mēlders.

E. Mēldera kā Austrumu slimnīcas padomes locekļa pēdējā pilnvarojuma diena ir 2023. gada 7. septembris.

Austrumu slimnīcas padome ir lemttiesīga un līdz turpmākiem Veselības ministrijas kā Austrumu slimnīcas kapitāla daļu turētāja lēmumiem strādās divu locekļu sastāvā - padomes priekšsēdētāja Tīna Kukka un padomes loceklis Valts Ābols.

Padomes pilnvaru termiņš ir 2025. gada 8. marts.