Lidosta Rīga plāno sākt tiešos lidojumus uz Ņujorku

© Pixabay

Tiešie lidojumi no Rīgas uz kādu no galamērķiem Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), visticamāk, Ņujorku, varētu būt iespējami jau 2026. gadā, intervijā Latvijas Radio pastāstīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa, vēsta lsm.lv.

L. Odiņa atgādināja, ka ASV Federālās aviācijas administrācija lidostai "Rīga" šī gada vasarā piešķīra 1. kategoriju, kas nozīmē to, ka lidosta "Rīga" var uzsākt tiešos lidojumus arī uz un no ASV.

L. Odiņa norādīja, ka pieprasītākie lidojumi ir tieši uz Ņujorku, tāpēc lidosta šobrīd aktīvi strādā, lai piesaistītu ASV pārvadātājus veikt tiešos lidojumus no Ņujorkas uz Rīgu.

Jau ziņots, ka lidostā "Rīga" šogad desmit mēnešos apkalpoti kopumā 5,67 miljoni pasažieru, kas ir par 26% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Tostarp 2023.gada oktobrī lidostā "Rīga" apkalpoti 625 000 pasažieru, kas ir par 13% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī gadu iepriekš.

Lidostā informē, ka šogad desmit mēnešos apkalpoto pasažieru skaits pārsniedz visā 2022.gadā kopumā apkalpoto pasažieru skaitu.

Tāpat lidostā norāda, ka transfēra pasažieru īpatsvars šogad oktobrī joprojām veidoja apmēram 20% no apkalpoto pasažieru kopskaita - oktobrī lidostu "Rīga" kā pārsēšanās lidostu izmantoja 122 500 pasažieru. Vienlaikus oktobrī apkalpoto tiešo pasažieru skaits - gandrīz 503 000 - pirmo reizi pārsniedza pirmspandēmijas laika rādītāju.

Oktobrī pieprasītākie lidojumi bija uz atpūtas galamērķiem pie Vidusjūras, kā arī uz Lielbritāniju un Īriju.

Svarīgākais