Pirmdien Latvijā nelegāli mēģinājuši iekļūt 56 cilvēki

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pirmdien Valsts robežsardze novērsusi 56 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informē robežsardze.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 175 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 406 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī Terehovas, Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, viens Nigērijas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā arī konstatēti trīs uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām - trīs Uzbekistānas, diviem Igaunijas un diviem Latvijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām - sešiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Gruzijas, vienam Moldovas un vienam Vācijas pilsonim.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais