Valsts kontroliera amatam apsver Edgara Korčagina kandidatūru

© Vladislavs Proškins/f64

Kā iespējamo valsts kontroliera amata kandidātu apsver Valsts kontroles padomes locekli Edgaru Korčaginu, liecina TV3 ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija. Nozīmīgā amata kandidāts ir jāizraugās Saeimai. Balsojumam vajadzētu notikt līdz decembra sākumam, kad amatu atstās līdzšinējais valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Rolands Irklis ir pirmais valsts kontrolieris, kurš pēc paša vēlēšanās amatu pametīs priekšlaikus, nesagaidot termiņa beigas. Pēc uzvaras atlases konkursā Irklis izraudzīts par uzņēmuma “Augstsprieguma tīkls” valdes priekšsēdētāju. Jaunajā amatā viņš stāsies decembra sākumā.

Rolands Irklis
valsts kontrolieris

“Tāds ārkārtīgi nozīmīgs, centrāls uzņēmums kā “Augstsprieguma tīkls”. Faktiski es redzu, ka es varu dot lielāku pienesumu, lielāku ieguldījumu šobrīd tieši Latvijai šajā enerģētikas sektorā. Tā ir tā galvenā motivācija.”

Jaunais darbs būs krietni ienesīgāks. Amatpersonu deklarācijas liecina, ka valsts kontroliera alga pērn mēnesī pirms nodokļu nomaksas bija nepilni 6600 eiro. “Augstsprieguma tīkla” vadītājam gandrīz divas reizes lielāka - ap 12 000 eiro mēnesī.

“Atalgojums noteikti nebija izšķirošais šajā gadījumā tiešām. Lielākā motivācija ir saistīta ar manu līdzšinējo pieredzi enerģētikas jomā, tiem Latvijas izaicinājumiem. Faktiski sanāca tā, ka mani šovasar uzrunāja personāla atlases speciālisti, kuri šo konkursu organizēja. Pēc zināma pārdomu brīža es piekritu tajā kandidēt,” stāsta Irklis.

Premjerministre Evija Siliņa šodien sacīja, ka diskusijas par Irkļa iespējamo pēcteci vēl nav sākušās. Plānots, ka valsts kontroliera amata kandidātus varēs pieteikt, sākot no šīs ceturtdienas, 9. novembra. Valdības vadītāja sagaida, ka pēc tam divu nedēļu laikā koalīcijas politiķi spēs vienoties par vienu kandidātu, ko varētu virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.