Saldus novada pašvaldības stipendiju "Medusmaize" saņems trīs studentes

© Kaspars Krafts/f64

Saldus novada pašvaldības stipendiju "Medusmaize" saņems trīs studentes, liecina domes sēdes lēmums.

Studenta stipendiju saņems Liepājas Universitātes 2.kursa studente Emija Kociņa, kura apgūst latviešu valodas un literatūras skolotājas specialitāti. Stipendiju piešķirt, sākot ar 2024.gada 29.janvāri, iesniedzot Saldus novada pašvaldībā izziņu no Liepājas Universitātes par studiju faktu.

Otra studenta stipendija piešķirta Rebekai Gluškovai, kura Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas ārstniecības katedras 1.kursā apgūst kvalifikāciju "Ārsta palīgs".

Savukārt Ārstniecības speciālista stipendiju saņems Rīgas Stradiņa universitātes Rezidentūras studiju fakultātes 1.kursa specialitātes "Internists" studente Diāna Simsone.

Pašvaldība informē, ka pieteikumus bija iesnieguši četri pretendenti, no kuriem divus pretendentus komisija izvirzīja studenta stipendiju saņemšanai un vienu pretendentu ārstniecības speciālista stipendijas saņemšanai.

Saskaņā ar iepriekšminētajiem saistošiem noteikumiem studenta stipendijas apmērs ir puse no valstī noteiktās vienas minimālās mēneša algas mēnesī, bet ārstniecības speciālista stipendiju - vienas minimālās mēneša algas apmērā mēnesī. No minētās summas pašvaldība normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ietur noteiktos obligātos nodokļu maksājumus. Studenta stipendiju piešķir desmit, bet ārstniecības speciālista stipendiju stipendiju - vienpadsmit mēnešus gadā.