Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Vietējo un tūristu ērtībām Kolkā uzbūvēta jauna, ilgi gaidīta infrastruktūra

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Kolkā par 364 696 eiro uzbūvēts tirgus un brīvdabas estrāde, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldībā.

Projekts "Tirdzniecības vietas izveide Kolkā" tapis kopā ar Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālo lauksaimniecības pārvaldi, pārbūvējot veco Kolkas vasaras estrādi pašvaldības īpašumā "Stadions" Kolkas pagastā par mūsdienu prasībām atbilstošu, sabiedrībai ērti izmantojamu, estētiski un tehniski pievilcīgu estrādi no jūras puses un vietējo mājražotāju un zivju produkcijas tirdzniecības vietu no Kolkas centrālās ielas puses.

Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Juris Orinskis skaidro, ka līdzšinējā Kolkas tirdzniecības vieta bija estētiski nepievilcīgās telpās, aukstumā un neērtībās. Viņš uzskata, ka tirdzniecības vietas izveidošana bijis neatliekamākais un vajadzīgākais darbs, kas Kolkā jāizdara.

Tirdzniecības vieta tagad atradīsies Kolkas ciema centrā redzamā vietā. Ir iecere, ka jaunās tirgus ēkas esamība rosinās dzīvīgāku ekonomisko aktivitāti, tai esot vietai, kur vietējie zvejnieki un uzņēmēji var realizēt savu produkciju, gatavot dažādus gardumus, kūpināt, cept un tirgot, it īpaši tūrisma sezonas laikā.

Pēdējo gadu laikā Kolkā ir jau uzbūvēti un vēl tiek būvēti vairāki viesu nami, kas savukārt nozīmē lielāku tūristu pieplūdumu un vietējo iedzīvotāju nodarbinātību tūristu apkalpošanā, uzsver Orinskis, paužot cerību, ka tā būs palīdzēts sagatavot vietu, kur mazie uzņēmēji varēs gūt papildu ienākumus, realizēt savu produkciju, līdz ar to - attīstīties.