Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Kampaņā mazinās aizspriedumus pret bijušajiem cietumniekiem

© Kaspars Krafts/f64

Nākamnedēļ notiks Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) rīkotās sabiedrības informēšanas kampaņas "Nenovērsies! Atbalsti un iesaisties! #Resocializācija" atklāšanas pasākums, kuras mērķis ir mazināt sabiedrības aizspriedumus pret bijušajiem ieslodzītajiem.

IeVP aģentūru LETA informē, ka kampaņas mērķis ir mazināt sabiedrības aizspriedumus pret bijušajiem ieslodzītajiem, kā arī skaidrot valsts un pašvaldības iestāžu, ģimenes locekļu, uzņēmēju, brīvprātīgo darbinieku un plašākas sabiedrības lomu ieslodzīto personu sekmīgā resocializācijā un recidīva novēršanā.

Šī gada oktobrī tika īstenota aptauja, kura atklāj, ka 78% iedzīvotāju uzskata, ka cilvēks, kurš vienu reizi izdarījis noziegumu, spēj laboties, bet 73% iedzīvotāju uzskata, ka, palīdzot bijušajiem ieslodzītajiem iekļauties sabiedrībā, ir lielāka iespēja, ka viņi neveiks jaunus noziegumus. Savukārt 78% darba devēju uzskata, ka darba devējs, kas nodarbina bijušos ieslodzītos, sniedz ieguldījumu sabiedrības drošībā. 87% ieslodzīto atzīst, ka ģimenes atbalsts ir svarīgākais faktors, lai varētu atgriezies sabiedrībā.

Atklāšanas pasākumā eksperti iepazīstinās ar resocializācijas pasākumu nozīmi un aktualitātēm Latvijā, Eiropas Sociālā fonda atbalstu projekta "Resocializācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšana" rezultātiem, kā arī skaidros valsts un pašvaldību iestāžu, ģimeņu, uzņēmēju, brīvprātīgo un plašākas sabiedrības iesaistes nozīmi ieslodzīto personu sekmīgā resocializācijā un recidīva novēršanā.