Pazudušās Annas vīrs, mirušās Luīzes tētis: Policija atteica, ka pa nakti neko nemeklēs

© Ekrānuzņēmums

To, ka sieva Anna ar mazuli pazudusi, viņas vīrs Juris Evertovskis atklāja trešdienas, 1. novembra, vakarā. Vecākā meita no dārziņa nebija izņemta, bet sievas telefons bijis izslēgts, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

To, ka nav labi, Juris sapratis ātri. Annai bijusi pēcdzemdību depresija, turklāt septembrī jau bijis pašnāvības mēģinājums.

"Divas stundas bija pagājušas, kopš konstatēju, ka viņas nav. Izdevās ātri pārliecināt [policiju], ka jāuztver nopietni, un atbrauca ekipāža," stāstīja Juris.

Viņš sapratis, ka sieviete izmantojusi uzņēmuma "Bolt" nomas automašīnu, savukārt "Google" meklēšanas vēsturē bijis redzams, ka Anna no sava telefona pētījusi Jelgavas novada karti. Juris lūdzis policijai doties turp, taču viņam atteica, ka pa nakti neko nemeklēs, tāpēc viņš aizbraucis viens.

"Ko man citu darīt? Es meklēju pa tiem ceļiem, diemžēl neatradu. Tur daudz to meža ceļu. Es iebraucu visos, arī īstajā..." atceras Juris. Izdangātā meža ceļa dēļ viņš līdz auto tā arī netika...

Juris pārdzīvo, ka pats neatrada mašīnu ātrāk.

Mirušā zīdaiņa tēvs sociālajos tīklos stāsta, ka viņa dzīvesbiedre nopietni cīnījusies ar pēcdzemdību depresiju, tajā skaitā apmeklējusi ārstus un lietojusi recepšu medikamentus. Noprotams, ka liktenīgajā dienā viņa mājas atstājusi, vīram par to nesakot. Pēc tam dzīvesbiedrs pats nesekmīgi centies noskaidrot sievietes un bērna atrašanās vietu, braukājis un meklējis.

Vīrietis pateicas policijai par to, ka tā strādā no rīta līdz vēlam vakaram un ka ieguvusi no "Bolt" precīzu nomātās automašīnas atrašanās vietu, tomēr "līdz ideālam darbam te kopumā ir tālu, savukārt citiem iesaistīties īsti neļauj," tviterī raksta mirušā zīdaiņa tēvs. Viņam esot radusies sajūta, ka policija liedz citiem nākt palīgā un iesaistīties meklēšanā, bet "paši nav nemaz tik spējīgi kā tie citi". "Man ir iespaids, ka 90% viņiem esošā info esmu uzgājis un iedevis es, bet viņi man par to noņēma datorus un telefonu, tāpēc vairs nevaru meklēt," tviterī raksta vīrietis.

No viņa vēstītā noprotams, ka mazulim nav acīmredzamu vardarbīgas nāves pazīmju, un tēvs pauž cerību, ka nāves iemeslu un laiku izdosies noskaidrot ekspertīzēs. Viņš neizslēdz iespēju, ka bērns varbūt nomiris pats, tomēr nosaucis to par mazticamu versiju.

Attiecībā uz pazudušo dzīvesbiedri viņš atzīst, ka lielas cerības nelolo. "Ja nu tomēr kaut kur vēl klaiņo/slēpjas un atrodat, sakiet, ka es viņu ne par ko nevainoju un atbalstīšu, lai vai kā būtu tālāk."

Valsts policija noraida pārmetumus un uzsver, ka meklēšana tika sākta nekavējoties:

Ekrānuzņēmums

Portāls NRA jau rakstīja, ka 1. novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu - 2023. gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Vakar, 2. novembrī, mežā Jelgavas novadā, policijas darbinieki Valgundes pagastā atrada automašīnu. Tajā bez dzīvības pazīmēm atradās pazudusī dažus mēnešus vecā Luīze. Bērnam uz ķermeņa acīmredzamu savainojumu neesot bijis. Saistībā ar bērna nāvi ir uzsākts kriminālprocess, un policija turpina meklēt bērna māti.

Pazudušās Annas Jansones vīrs videoierakstā lūdz sievu atgriezties mājās, un no sirds cer, ka viņa nav izdarījusi pašnāvību.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais