Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Valmierā koncertēs jaudīgais Ukrainas orķestris "Prime Orchestra"

© pixabay.com

2023.gada rudenī vairākās Eiropas pilsētās, tostarp arī Valmierā, viesojas modernais Ukrainas krosoveru orķestris "Prime Orchestra" ar jaudīgu jaunu programmu "Rock Sympho Show". Koncerts Valmierā, Valmiera Olimpiskajā centrā notiks 4.novembrī plkst.19.00, vēsta Valmieras pašvaldība.

"Rock Sympho Show 2023" - jauns iespaidīgs, spilgts un spēcīgs mūzikas šovs. Izrādes programmā iekļautas ekskluzīvas orķestra kaverversijas, kas pasaulslaveniem roka hitiem piešķir jaunu skanējumu, bagātinātu ar simfoniskām krāsām, skatītājiem tā ir iespēja atklāt savas iemīļotās mūzikas vēl neizpētītās šķautnes un uzlādēties.

"The Prodigy", "Nirvana", "Deep Purple", "Kiss", "Queen", "The Beatles", "Metallica", "Depeche Mode", "Imagine Dragons", "Coldplay" un citi. Skanēs arī ukraiņu darbu rokversijas.

Izmantojot visu radošo un tehnisko arsenālu, divu stundu programmā "Prime Orchestra" lielā komanda, kurā ir profesionāli mūziķi un orķestra vokālisti, spēcīga rokgrupa, skaņu efektu meistars, dīdžejs un neticami harizmātisks diriģents, aicinās piedzīvot roka atmosfēru, dinamiku un dzinuli.

"Prime Orchestra" fenomens mūzikas un koncerttelpā ienāca 2014.gadā kā jauns ukraiņu mūzikas vilnis. Inovatīvais immersive crossover orķestris radīja nišu un uzreiz kļuva par "Sympho Show" koncertprogrammu līderi. "Prime Orchestra" veidoja pasaules hitu un skaņu celiņu kaverversijas un sajaukumus oriģinālā aranžējumā un iesaiņoja tos spilgtā vizuālā veidā. Orķestris izveidoja 20 programmas, sniedza vairāk nekā tūkstoti koncertu dažādās pasaules valstīs.

Palīdzība Ukrainai. "Prime Orchestra" sniedz koncertus Ukrainas atbalstam kopš 2022.gada maija. Savu priekšnesumu laikā viņi stāsta Eiropas publikai par savu personīgo pieredzi, par kara šausmām, rāda video, aicina palīgā ukraiņus un izsaka pateicību visiem, kam tas rūp. Orķestris nāk no Harkovas, UNESCO mūzikas pilsētas, ko kopš 2022.gada 24.februāra pastāvīgi apšauda Krievija. Tāpēc turnejas laikā orķestris organizē ziedojumu vākšanu ukraiņiem, kuri cieš no kara. Pateicoties koncertiem un gādīgo eiropiešu palīdzībai, jau 50 ģeneratori nodrošina cilvēkus ar enerģiju deokupētajās Harkovas apgabala pilsētās, ir nosūtīts medicīnas aprīkojums un piederumi invalīdiem, medikamenti, apģērbs, pārtika bērniem un citas lietas. Par savāktajiem līdzekļiem, pateicoties koncertiem, orķestris Vācijā iegādājās divas neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas un nosūtīja tās, lai glābtu cilvēku dzīvības Harkovas apgabalā, kā arī sniegta palīdzība dzīvnieku glābšanas organizācijām. Nesen orķestris iegādājās un dāvināja medicīnisko aprīkojumu rehabilitācijas centram "Ņezlamni" Ļvovā un speciālu autobusu ar hidroliftu ievainoto personu transportēšanai, kuras ārstējas Kijevas 8. pilsētas klīniskajā slimnīcā. Izrādes un neskaitāmās intervijas Eiropas laikrakstiem, radio un televīzijām sniedz māksliniekiem iespēju nodot galveno domu - neaizmirstiet, tuvumā notiek šausmīgs karš, Ukrainai vajadzīga palīdzība!