Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Mūzībā devies "Radio SWH" ētera producents Goldbergs

© pixabay.com

Trešdien mūžībā aizgājis "Radio SWH" ētera producents, video un audio komercreklāmu pamatlicējs un pedagogs Vladis Goldbergs, aģentūru LETA informēja "Radio SWH" pārstāvis Eduards Cers.

"Radio SWH" vadītājs Jānis Šipkēvics atzīmē, ka tas ir sāpīgs zaudējums radio ģimenē, jo Goldbergs bija talantīgs, azartisks, daudzpusīgs mediju profesionālis.

Pēc Šipkēvica paustā, viņa ietekme un ieguldījums Latvijas kino, kino dokumentālistikā, televīzijā, reklāmā, Kultūras akadēmijas, Liepājas Universitātes un citu studentu audzināšanā, ir bijis parauga vērts.

"Pēdējos 15 gadus Goldbergs bija "Radio SWH" ētera galvenais producents, ideju ģenerators, radošo cilvēku iedvesmotājs, jautrs, asprātīgs, lojāls un uzticams mūsu kolēģis, kura domas un auru mēs vēl ilgi jutīsim un atcerēsimies radio SWH frekvencēs un sirdīs," uzsvēra Šipkēvics.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Goldbergs dzimis 1952.gada 7.septembrī. Viņš absolvējis Rīgas Tehniskās universitātes Radiotehnikas fakultāti, savukārt 1982.gadā absolvējis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti.

No 1978. līdz 1984, viņš bija dokumentālā kino režisors Rīgas kinostudijā, savukārt no 1990. līdz 1991.gadam bija žurnālists žurnālā "Pilsēta", kinoforuma "Arsenāls" dibinātājs, kā arī režisors "Modes teātrī".

No 1991. līdz 1995.gada viņš bija menedžeris reklāmas aģentūrā "Media Delta", savukārt 1995.gadā viņš kļuva par Reklāmas asociācijas prezidents. Gadu vēlāk - 1996.gadā - viņš kļuva par reklāmas aģentūras "RD Media" īpašnieku un prezidentu.

Goldbergs 1996.gadā kļuva par direktoru mārketinga komunikāciju aģentūrā "Delta Marketings". Tajā pašā gadā viņš atteicās no atkārtotas kandidēšanas uz Reklāmas asociācijas prezidenta amatu.