Ašeradens VID ģenerāldirektora amata kandidātu meklē arī sociālajos tīklos

© Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Finanšu ministrs Arvils Ašeranens publicējis aicinājumu atsaukties tos, kuri ir drosme kļūt par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru.

"Aicinu tos, kuriem ir drosme un vēlme apliecināt sevi vienā no atbildīgākajiem valsts amatiem - Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatam. Meklēju progresīvu un tehnoloģijās prasmīgu līderi šai vadošajai nodokļu un muitas iestādei, lai veidotu organizāciju kā galveno sabiedroto saviem klientiem, " mikroblogošanas vietnē "X" raksta A. Ašeradens.

Aicinu tos, kuriem ir drosme un vēlme apliecināt sevi vienā no atbildīgākajiem valsts amatiem-@vid_gov ģenerāldirektors/e! Meklēju progresīvu un tehnoloģijās prasmīgu līderi šai vadošajai nodokļu un muitas iestādei, lai veidotu organizāciju kā galveno sabiedroto saviem klientiem.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Valsts kanceleja oktobra sākumā izsludinājusi konkursu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Mēnešalga pirms nodokļu nomaksas VID ģenerāldirektoram paredzēta līdz 7296 eiro, taču plānota arī bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem, tostarp piemaksas.

Pieteikties konkursā var līdz 2023.gada 3.novembrim.

Pretendentiem prasīta nevainojama reputācija, maģistra grāds, vēlams ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnē, vadībzinātnē vai informācijas tehnoloģijās, vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem darbiniekiem, zināšanas un izpratne par VID darbības jomām, izpratne par informācijas tehnoloģiju (IT) projektu attīstīšanu vai biznesa procesu un pakalpojumu digitalizāciju, kā arī izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu un budžeta plānošanu.

Tāpat pretendentiem prasītas angļu valodas zināšanas C1 līmenī, atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei, labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes un sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā, spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apmēra informāciju dažādās jomās.

Pretendentiem, kuri tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, būs jāprezentē redzējums par VID stratēģisko attīstību līdz 2029.gadam, lai VID kļūtu par vienu no efektīvākajām nodokļu un muitas administrācijām Eiropā, kurai ir augsta sabiedrības uzticēšanās un klientu apmierinātība. Tiek sagaidīts, ka pretendenti īpašu uzmanību veltīs VID digitālo pakalpojumu attīstībai un digitalizācijas lomai VID noteikto mērķu sasniegšanā.