Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Alūksnes novada pašvaldība nosūdzētājus sola atalgot ar 100 eiro

© Vladislavs Proškins/f64

Alūksnes novada pašvaldība par palīdzību atklāt sabiedriskās kārtības pārkāpumus iedzīvotājiem maksās atlīdzību līdz 100 eiro, to paredz ceturtdien Alūksnes novada domes pieņemtais nolikums sabiedrības iesaistei sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Tādējādi pašvaldība cer veicināt iedzīvotāju iesaisti sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā Alūksnes novada teritorijā.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers (JV) skaidro, ka pašvaldībai nereti nākas saskarties ar situācijām, kad publiskās teritorijās ir konstatēti kādi likumpārkāpumi - bojāta infrastruktūra, izgāzti atkritumi, taču vainīgo nav iespējams noskaidrot, līdz ar to pašvaldība ir spiesta novērst zaudējumus par saviem budžeta līdzekļiem. Tādēļ šāda veidā pašvaldība vēlas rosināt iesaistīties iedzīvotājus novada teritorijas uzraudzībā un kārtības sargāšanā. Bieži vien situācijām, kad notiek likumpārkāpums, ir liecinieki, taču kaut kādu iemeslu dēļ viņi par to nepaziņo policijai. Ceram, ka šādā veidā izdosies iedzīvotājus motivēt piedalīties novada teritorijas uzraudzībā un arī atklāt kādus likumpārkāpumus, lēmumu pamato Adlers.

Iedzīvotāji, redzot likumpārkāpumu, tiek aicināti ziņot un palīdzēt identificēt pārkāpuma veicēju, iesūtot fotofiksācijas, videomateriālu vai cita veida informāciju par konstatēto pārkāpumu uz e-pastu: "pasvaldibas.policija@aluksne.lv" vai WhatsApp lietotni 29 106 990.

Ja personas sniegtā informācija (fotofiksācijas, videomateriāls, sniegtās liecības) vai cita rīcība būs bijusi noderīga, palīdzējusi likumpārkāpuma atklāšanā un vainīgās personas identificēšanā, personai tiks piešķirta līdz 100 eiro atlīdzība, atkarībā no likumpārkāpuma zaudējumu apmēra.

Noteikumi stāsies spēkā 2024.gada 1.janvārī.