Rīko atkārtotu izsoli vēsturiskam nekustamajam īpašumam pretī Līvu laukumam Rīgā

© Kaspars Krafts/f64

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ar 3,3 miljonu eiro sākumcenu rīko atkārtotu izsoli nekustamajam īpašumam - zemesgabalam un apbūves domājamām daļām pretī Līvu laukumam, Kaļķu ielā 24, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Nekustamā īpašuma sākumcena izsolē ir noteikta 3 296 700 eiro, bet izsoles solis ir 10 000 eiro.

Nekustamā īpašuma 35236/37573 domājamo daļu izsole notiks līdz 24.novembrim, bet investoriem ir iespēja pieteikties līdz 2023.gada 14.novembrim.

Iepriekšējā izsolē, kura bez rezultāta noslēdzās 6.oktobrī, īpašuma sākumcena bija 3,663 miljoni eiro.

Izsoles objekts sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 1150 kvadrātmetru un administratīvās ēkas ar kopējo platību 3979,1 kvadrātmetrs. Nekustamais īpašums atrodas Vecrīgas kvartālā, ko veido Kaļķu, Riharda Vāgnera, Gleznotāju un Vaļņu ielas, pretim Līvu laukumam.

Ēkas ekspluatācija sākta 1894.gadā. Teritorija ir praktiski pilnībā apbūvēta, un tajā atrodas iekšpagalms ar bruģakmens segumu. Īpašumam ir pieejami visi nepieciešamie inženiertīkli, tostarp elektroapgāde, centralizētais ūdensvads, centralizētā kanalizācijas sistēma un centrālapkure.

Objekta tehniskajā analīzē pausts, ka ēkas galvenās nesošās konstrukcijas ir stabilas un noturīgas. Tehniskais stāvoklis tiek raksturots kā apmierinošs. Atbilstoši ekspertu atzinumam objekts ir piemērots turpmākai komercdarbībai.

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kas publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais