Rinkēvičs: Vienotas ārpolitikas īstenošana ir būtiska esošajos ģeopolitiskajos apstākļos

© Dmitrijs Suļžics/MN

Vienotas ārpolitikas īstenošana ir būtiska esošajos ģeopolitiskajos apstākļos, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, puses tikās, lai pārrunātu ministra izvirzītās prioritātes, šī brīža svarīgākos ārpolitikas jautājumus, Eiropas Savienības (ES) un NATO darba kārtībā esošos jautājumus, kā arī transatlantisko saišu stiprināšanu.

Valsts prezidents un ārlietu ministrs tikšanās laikā pauda nemainīgu nostāju atbalstam Ukrainai. Rinkēvičs akcentēja, ka Latvija turpinās nodrošināt visa veida atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī atbalstīs Ukrainas graudu eksportu uz Globālo dienvidu valstīm, tai skaitā caur Baltijas ostām.

Valsts prezidents un ārlietu ministrs bija vienisprātis arī par nepieciešamību stiprināt saites ar transatlantiskajiem partneriem.

Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja arī aktuālo drošības situāciju Baltijas jūras un plašākā reģionā, apsprieda situāciju Tuvajos Austrumos, kā arī atzīmēja nepieciešamību īstenot stingras un efektīvas ES sankcijas pret Krieviju, novēršot sankciju apiešanu.

Valsts prezidents atzīmēja koordinācijas nozīmi ārpolitikas jautājumos, kas ir sevišķi būtiski esošajos ģeopolitiskajos apstākļos.