Lapsa: Valdība slēgtā sēdē apspriež, kā valsts apdraudējuma gadījumā viņi muks prom ar "airBaltic" reisiem

© Ekrānšāviņš

Skandalozais 220 miljonus eiro vērtais armijas pārtikas iepirkums, gauso būvdarbu dēļ 60 miljonu iespējamā pazaudēsana Stradiņa slimnīcas būvniecības projektā - tie ir tikai daži no piemēriem, ko raidījumā "Preses klubs" min publicists Lato Lapsa, runājot par pie varas esošo neizdarībām.

"Ja valsts vara strādā pietiekami efektīvi, viņi vainīgajiem "nocērt galvas". Rokai, kura zog, nevis nogriež nagus, uztaisa manikīru, bet tai uzliek rokudzelžus. Vai mēs esam dzirdējuši, ka, piemēram, ģenerālprokurors Juris Stukāns vai iekšlietu ministrs vai kas cits nācis klajā ar apsūdzībām konkrētiem cilvēkiem? Mēs varam līksmi ķikināt, ka [politiskais un militārais komentētājs Oleksijs] Arestovičs runā par tām šausmām, kas notiek Ukrainas valsts sistēmā. Mūsu priekšrocība - pie mums nav karš. Nedod dievs kaut kas tāds sāktos, mēs redzētu, kādā ātrumā šeit sabruktu pilnīgi viss. Tas, ka valdība sēdes slēgtajā daļā slepenajā istabā apspriež, kā valsts apdraudējuma gadījumā viņi muks prom ar "airBaltic" reisiem, visu izsaka ārkārtīgi precīzi. Evika Siliņa pēc šīs valdības sēdes meloja, sakot, ka šī iniciatīva ir nākusi pēc tam, kad "Hamās" iebruka Izraēlā. Patiesībā šis projekts bija sagatavots krietni pirms notikušā uzbrukuma," atklāj L. Lapsa.

Latvijā

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Krāslava-Robežnieki-Asūne, Daugavpils-Zemgale un Daugavpils-Lipinišķi no šī gada 15.jūlija būs izmaiņas saistībā ar reisu izpildēm un kustības grafikos iekļautajām pieturām, aģentūru LETA informēja VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) pārstāvji.