Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Bijušais "Rere būve" valdes priekšsēdētājs Koks kļuvis par patieso labuma guvēju holdingkompānijā "MN Holding"

© F64

Par holdingkompānijas "MN Holding", kurā ietilpst būvniecības nozares uzņēmumi "Velve" un "Moduls Engineering", patieso labuma guvēju, iegādājoties 30% uzņēmuma akciju, kļuvis bijušais būvkompānijas "Rere būve" valdes priekšsēdētājs Valdis Koks, aģentūru LETA informēja kompānijas "Velve" pārstāvji.

Pievienojoties holdingkompānijas īpašniekiem, viņa kompetencē būs būvniecības ieceru portfeļa pārvaldība un vadība.

Koks jau sācis darbu holdinga vadības komandā, iesaistoties uzņēmumu vērienīgāko projektu realizācijas procesu pārraudzībā un pilnveidē.

Koks norāda, ka apstākļos, kad būvniecības nozare piedzīvo sarežģītus laikus, ir jāspēj rasts risinājumus ikvienā situācijā. Tādēļ viņa šī brīža prioritāte ir fokusēšanās uz uzņēmumu saistību izpildi, pabeidzot lielāko projektu realizāciju labākajā kvalitātē. "Vienlaikus aktuāls izaicinājums ir arī uzņēmumu izaugsmes veicināšanas potenciālu apzināšana un konkrētu mērķu izvirzīšana, pie kā kopā ar uzņēmumu valdēm uzsāksim darbu jau tuvākajā laikā."

"MN Holding" valdes locekle Jekaterina Griga skaidro, ka Koka līdzšinējā pieredze, padziļinātās zināšanas un kompetence būvniecības procesos sniegs ne tikai būtisku pienesumu efektīvai projektu pārvaldībai, bet būs nozīmīga priekšrocība arī uzņēmumu vadības komandām.

Koks Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis profesionālo grādu būvniecībā, inženiera kvalifikācijā, un viņam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze būvniecības nozarē. Koks iepriekš piedalījies vairāku vērienīgu projektu - Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Mežaparka Lielās estrādes, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa un daudzu citu nacionāla līmeņa projektu realizācijā. 2015.gadā Valdis atzīts par gada inženieri, kļūstot par Būvindustrijas lielās balvas laureātu.

Kā ziņots, būvfirma "Velve" pagājušajā gadā strādāja ar 69,152 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānija cieta zaudējumus 3,181 miljona eiro apmērā, pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "Velve" reģistrēta 1992.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,423 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir kompānija AS "MN Holding", kuras patiesie labuma guvēji ir Jekaterina Ņikuļina un Koks.