Jaunumi nogalinātās septiņgadīgās Justīnes lietā

© Valsts policija

Latgales rajona tiesā Rēzeknē piektdien nolēma atstāt spēkā drošības līdzekli apcietinājumu Vladimiram Reinikovam, kurš kopā ar sievu Sandru Reinikovu ir aizdomās turamie izmeklēšanā par septiņgadīgās Justīnes slepkavību, ziņo lsm.lv.

Piektdien tiesā Reinikovs neieradās, tai sekoja līdzi attālināti no cietuma. Par Sandrai Reinikovai piemērotā apcietinājuma turpināšanu lems pirmdien.

Jau ziņots, ka meitenes nonāvēšanas lietā abi apcietinātie - tēvs un pamāte savu vainu atzinuši, bet daļēji. Presē parādījās ziņas, ka Justīnes tēvs, iespējams, izpļāpājies kameras biedriem cietumā, kā meitene gājusi bojā. Tēvs esot barojis savu 6 mēnešus veco bērnu un sadzirdējis no virtuves bļāvienus. Sākusi sieva bļaut virsū savai audžumeitai. Tad pēc mirkļa esot kaut kas plīsis. Aizejot uz virtuvi ieraudzījis, ka Justīnei no kakla tek asinis un uz grīdas esot saplēsts šķīvis. Sieva esot teikusi, ka metusi pret galdu šķīvi un tā lauska esot trāpījusi Justīnei kaklā. Viņi esot ar lupatām aizspieduši rētu un un nolikuši Justīni gulēt. Kad piecēlušies, sapratuši, ka viņa ir noasiņojusi. Viņi abi bijuši alkohola reibumā.

NRA jau rasktīja, ka 5.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometrus plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus. Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādājuši ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti varētu būt veikts noziedzīgs nodarījums.

Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem pirms Jāņiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais