Sestdien Latvijā gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs, lietus, iespējams arī pērkona negaiss

© Alise Šulca, MN

Tuvākās nedēļas laikā laikapstākļi būs visai mainīgi - sausākas dienas mīsies ar nokrišņiem bagātākām, bet gaisa temperatūra nedēļas nogalē pakāpeniski paaugstināties. Atsevišķās dienās gaidāms brāzmains vējš, ziņo meteorologi.

Sestdien Latvijas teritorijai pietuvosies plašs ciklons no dienvidiem. Lai gan naktī valsts ziemeļu daļā debesis vietām vēl skaidrosies, no rīta Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss, debesis aizklās mākoņi un no dienvidrietumiem sāks šķērsot nokrišņu zona - teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - sniegs pāries slapjā sniegā, lietū, iespējams arī pērkona negaiss. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni! Vējš arī kļūs stiprāks ne tikai piekrastē, bet arī valsts rietumu un centrālajos rajonos - pūtīs mērens līdz mēreni stiprs austrumu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s, bet Kurzemes piekrastē pat līdz 20 m/s! Nakts būs dzestra un teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz -2…+3°, Kurzemes piekrastē līdz +5°. Dienā gaiss iesils līdz +2…+7°.

Arī svētdien un jaunās nedēļas sākumā saglabāsies rudenīgie laika apstākļi. Palaikam gaidāmi nokrišņi, vējam kļūstot lēnākam, naktī uz svētdienu teritorijas lielākajā daļā gaidāma arī migla. Nakts laikā gaisa temperatūra nepazemināsies zem +1…+6° atzīmes, dažviet pat iespējams par grādu vai diviem siltāk. Dienās termometra stabiņš sasniegs +6…+12° atzīmi.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas vidū un izskaņā būs mākoņains laiks, bet bez būtiskiem nokrišņiem. Tomēr gaisa temperatūra pazemināsies, lielākoties tā būs 0…+5° robežās, naktīs gan daudzviet termometra stabiņš varētu noslīdēt zem 0°.

Svarīgākais