Evika Siliņa: Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju

© F64

Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju, lai palielinātu Eiropas Savienības militāro kapacitāti un vienlaikus nodrošinātu papildu ekonomikas izaugsmi, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu.

Ministru prezidente norādīja, ka Eiropas Savienībai ir jāturpina darbs savas drošības stiprināšanā, un aizsardzības industrijas attīstīšana ir viens no veidiem, kā to var darīt. Latvija ir ieinteresēta EK atbalstā munīcijas ražošanas jaudu palielināšanā, šādi stiprinot Eiropas aizsardzības industriju un Eiropas drošību, pauda Siliņa.

Tāpat Siliņa un Bretons pārrunāja potenciālās EK atbalsta iespējas militārās munīcijas ražošanai Latvijā, finansējuma avotus, kā arī cīņu pret dezinformāciju interneta vidē un citus jautājumus.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais