Zināms, cik PMLP izmaksās Eiropas Parlamenta vēlēšanu organizēšana

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Saistībā ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu organizēšanu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) izdevumi paredzēti ap 1,5 miljoniem eiro.

Vaicāta par gaidāmajiem izdevumiem, PMLP pārstāve Madara Puķe informē, ka 2024.gadā tiks gatavots finansējuma pieprasījums 1 042 700 eiro apmērā elektroniskā tiešsaistes vēlētāju reģistra (ETVR) tehniskā atbalsta uzturēšanas nodrošināšanai.

Tāpat atlīdzībai tiks prasīti 147 626 eiro. Abas summas varētu piešķirt no budžeta resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums".

Savukārt jau pašlaik 2024.gadam EP vēlēšanu nodrošināšanai un atbalstam vēlēšanu organizēšanai iezīmēts finansējums 305 902 eiro apmērā.

Taujāta par ETVR darbību PMLP pārstāve skaidroja, ka pašlaik norit darbi, lai nodrošinātu jaunu izpildītāju tiešsaistes reģistra pielāgošanai un uzturēšanai. Tuvākajā laikā plānots veikt virkni programmatūras pielāgojumus un pārbaudes.

Paredzēts, ka 2024.gada februārī ETVR būs gatavs izmantošanai EP vēlēšanām.

Savukārt līdz 2024.gada 1.septembrim ETVR tiks nodots Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārvaldībā.

PMLP atbildībā ir arī cita elektroniskā sistēma - Vēlētāju reģistrs - un iestāde pašlaik strādā pie tajā nepieciešamajiem pielāgojumiem EP vēlēšanu norises nodrošināšanai.

EP vēlēšanas paredzētas 2024.gada jūnija sākumā.