Pieaugs "Elektronisko sakaru" pakalpojumu cenas

© pexels.com

Par nepilniem 5-10% tiks paaugstinātas VAS "Elektroniskie sakari" publisko maksas pakalpojumu cenas, paredz šodien valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par šī uzņēmuma publisko maksas pakalpojumu cenrādi.

Ministru kabineta noteikumi paredz paaugstināt cenas uzņēmuma vienreizējiem maksas pakalpojumiem vidēji par 4,6%, bet ikmēneša maksājumus par radiofrekvencēm vidēji par 9,92%.

Izmaiņas cenrādī esot saistītas ar straujo izmaksu pieaugumu, kas ietekmējis "Elektronisko sakaru" izdevumus. Par 80% esot palielinājušies ar nekustamā īpašuma ekspluatāciju un apsaimniekošanu saistītie izdevumi. Par 63% palielinājušies izdevumi par darbības nodrošināšanai neatņemamām precēm un pakalpojumiem, piemēram, mēriekārtu uzturēšanu.

Savukārt par 14% palielinājušies izdevumi pārējām saimnieciskās darbībās nodrošināšanai nepieciešamām precēm un pakalpojumiem, piemēram, darba aizsardzības prasību izpildei.

Sadārdzinājušies arī informācijas tehnoloģiju ārpakalpojumi, pieaugušas personāla izmaksas u.c.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.