Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

LIAA meklē pārstāvniecības Japānā vadītāju; kādi ir darba pienākumi un alga?

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) konkursā meklē Latvijas Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Japānā vadītāju, liecina aģentūras publiskotā informācija.

Bruto mēnešalga Latvijas Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības vadītājam Japānā paredzēta no 1983 eiro līdz 2270 eiro. Taču pēc iecelšanas diplomātiskajā amatā un diplomātiskā ranga piešķiršanas bruto mēnešalga, piemaksas un sociālās garantijas tiks noteiktas atbilstoši Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumam maksimums 9950 eiro apmērā. Papildus pārstāvniecības darbības nodrošināšanai tiks apmaksāti transporta, sakaru, prezentācijas un citi izdevumi.

Pretendenti aicināti pieteikties līdz 2023.gada 24.oktobrim.

Pārstāvniecības vadītāja galvenie amata pienākumi būs nodrošināt Latvijas Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Japānā darbību atbilstoši LIAA darba plānam, izplatīt informāciju Japānas kompānijām par Latvijas tautsaimniecību, nozarēm, uzņēmējdarbības vidi, Latvijas uzņēmumiem un to precēm, sadarbības iespējām, piedalīties investīciju piesaistes stratēģijas īstenošanā - identificēt potenciālos investorus un veicināt to interesi investēt Latvijā.

Tāpat starp pārstāvniecības vadītāja galvenajiem amata pienākumiem būs sniegt Latvijas uzņēmējiem informāciju par Japānas kompāniju pieprasījumu pēc Latvijas precēm un pakalpojumiem, organizēt Japānas kompāniju vizītes Latvijā un Latvijas uzņēmēju vizītes Japānā, sniegt atbalstu biznesa kontaktu dibināšanā, organizēt Latvijas uzņēmumu produktu virzīšanu Japānas tirgū, meklēt un uzrunāt potenciālos sadarbības partnerus, organizēt ārējā mārketinga pasākumus Japānā (tirdzniecības misijas, produktu prezentācijas), gatavot informāciju par situāciju Japānas ekonomijā un nodrošināt tiešu un regulāru komunikāciju starp Latvijas un Japānas uzņēmējiem.

LIAA arī norāda, ka tās ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkls palīdz Latvijas uzņēmumiem atrast sadarbības partnerus ārvalstu tirgos un ārvalstu uzņēmumiem sākt uzņēmējdarbību Latvijā.