Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Saistībā ar elektrības rēķiniem "Tet" saviem klientiem izsūta paziņojumu

© Ģirts Ozoliņš/F64

No 2023. gada 1. septembra līdz 31. decembrī valsts piešķīrusi atbalstu sadales sistēmas tarifa fiksētās daļas (jaudas uzturēšanas maksas) kompensācijai 60% apmērā. Mājsaimniecībām maksimālais izdevīgais ikmēneša patēriņš norēķiniem ar Speciālo tarifu plānu ir samazinājies, raksta "Tet".

Samazinājums attiecas tieši uz Sadales tīkla tarifu fiksēto daļu, kas tarifu maiņas dēļ pieaugusi. Mainīgā daļa jeb maksa par piegādātajām kilovatstundām tarifu maiņas rezultātā arī ir nedaudz samazinājusies. Lai saņemtu valsts atbalstu sadales sistēmas tarifa fiksētās daļas samazinājumam, pieslēgumam ir jābūt reģistrētam uz privātpersonas vārda. Tas tiks piešķirts automātiski un klientam nekas papildu nav jādara.

Samazinājums attieksies gan uz "Pamata", gan "Speciālā" tarifu plāna fiksēto maksas daļu.

"Pirmo rēķinu ar iekļautu valsts atbalstu saņemsi šī gada oktobrī par septembrī patērēto enerģiju. Pēdējais rēķins ar tarifu samazinājumu pie tevis nonāks 2024. gada janvārī par decembra patēriņu. Rēķinos tiks atspoguļota gan maksa par sadales sistēmas pakalpojumiem, gan arī sadales tarifa fiksētās daļas samazinājums 60% apmērā (summa ar mīnusa zīmi) laukā "Maksa par jaudas uzturēšanu (maksas samazinājums)," ziņo uzņēmums.

Tarifa samazinājums netiks piemērots pārrēķiniem, kas veikti sistēmas lietotāju pārkāpumu gadījumos, kā arī citiem Sadales tīkla pakalpojumiem, piemēram, pieslēguma atjaunošanai un slodzes atjaunošanai.