VID lūgs konfiscēt noziedzīgos nodarījumos iesaistītai VID amatpersonai piederošu zeltu

Pirmdien, 2010.gada 14.martā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes izmeklētājs lūgs tiesu atzīt noziedzīgos nodarījumos iesaistītai VID amatpersonai piederošu investīciju zeltu (zelta monētas un stieņus) par noziedzīgi iegūtu mantu un to konfiscēt.

2011.gada 23.februārī VID Finanšu policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu mantu saistībā ar lietu par pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu, par kuru VID plašākai sabiedrībai ziņoja 2010.gada martā.

Pērnā gada 31.martā VID ziņoja par personu grupu, kurā bija iesaistītas divas VID amatpersonas, un kuras mērķis bija no valsts budžeta izkrāpt pievienotās vērtības nodokli, apturēšanu. Pērn par minēto faktu tika uzsākti trīs kriminālprocesi, bet abas krāpšanā iesaistītās VID amatpersonas atstādinātas. Minēto kriminālprocesu laikā tika uzlikts arests aizdomās turētās personas – VID darbinieka, kredītiestādes individuālajā seifā glabātam investīciju zeltam (zelta monētām un stieņiem), kura kopējā vērtība tiek lēsta 100 tūkstošu latu apmērā.

Kriminālprocesa likuma 626.pants [1] paredz, ka, ja pierādījumu kopums dod pamatu uzskatīt, ka mantai, kura izņemta vai kurai uzlikts arests, ir noziedzīga izcelsme vai saistība ar noziedzīgu nodarījumu, un objektīvu iemeslu dēļ kriminālprocesa nodošana tiesai saprātīgā laika periodā nav iespējama, procesa virzītājam ir tiesības izdalīt no krimināllietas materiālus par noziedzīgi iegūtu mantu un uzsākt par to atsevišķu kriminālprocesu. Izmantojot šī tiesības 2011.gada 23.februārī tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu mantu.

Kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu mantu ir nodots izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai. Pirmdien, 14.martā, kriminālprocesa izmeklētājs lūgs tiesu atzīt arestēto investīciju zeltu par noziedzīgi iegūtu, konfiscēt un nodot tiesu izpildītājiem rīcībai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.