Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Aizsardzības ministrs: Ukrainas vieta ir NATO

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Trešdien, 11.oktobrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalījās NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, kur NATO-Ukrainas Padomes tikšanās laikā tika pārrunāti tālākie soļi Ukrainas dalībai NATO, notikumi frontē un alianses dalībvalstu atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas iebrucējiem.

"Šī bija vēsturiski pirmā NATO-Ukrainas Padomes tikšanās aizsardzības ministru līmenī. Tas ir nākamais solis Ukrainas tālākai integrācijai NATO, un Latvija aktīvi atbalstīs šo procesu. Ukrainas vieta ir NATO, un sabiedrotie darīs visu iespējamo, lai to nodrošinātu pēc iespējas ātrāk," norāda aizsardzības ministrs.

Latvija vienlaikus apņēmusies turpināt Ukrainas karavīru apmācību, šī gada laikā apmācot aptuveni 3000 Ukrainas bruņoto spēku karavīru. Septembrī Latvija pievienojās arī Igaunijas un Luksemburgas vadītajai IT koalīcijai. Tās mērķis ir attīstīt drošas, uzticamas un noturīgas IT infrastruktūras izveidi Ukrainas Aizsardzības ministrijā un Ukrainas bruņoto spēku struktūrās.

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Latvijas militārais atbalsts Ukrainai sasniedzis vairāk nekā 1% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, ierindojot mūsu valsti Ukrainas atbalstītāju līderos.