Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Šķirotavas dzelzceļa stacijā šodien notiks civilās aizsardzības mācības

© pexels.com

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien plkst.10 Šķirotavas dzelzceļa stacijā rīkos civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas kompleksās mācības,  vēsta LDz pārstāvji.

LDz aicina apkārtnes iedzīvotājus nesatraukties un izturēties ar sapratni, ja Šķirotavas stacijas teritorijā redzama operatīvā transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbs.

Mācību laikā notiks tikai apdraudējuma imitācija, uzsver LDz pārstāvji.

Šo mācību scenārijs paredz, ka Šķirotavas dzelzceļa stacijā cisternai rodas plaisas un pa tām izplūst šķidrums ar asu smaku. LDz darbinieki kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsējiem veiks imitētās noplūdes ierobežošanu un likvidēšanu, kā arī cilvēku evakuāciju no bīstamās zonas.

Vienlaikus LDz pārstāvji skaidro, ka komplekso mācību mērķis ir pārbaudīt iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai, veicot katastrofu seku likvidēšanas darbus, un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz publiskā dzelzceļa infrastruktūras, lai novērstu iespējamos draudus iedzīvotājiem, kā arī videi un īpašumiem.

Mācībās piedalīsies LDz, VUGD, SIA "LDz Cargo", SIA "LDz apsardze", Valsts vides dienesta, Zemessardzes pirmās Rīgas brigādes, Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes, kā arī Valsts un pašvaldības policijas pārstāvji.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze" un loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".