Noskaidros Latgales zinošākos skolēnus

Pirmdien Rēzeknes 5. vidusskolas jaunieši dosies uz Rīgu, lai kinostudijā konkursa “Smārts. Spēle tiem, kas mācās” pusfinālā sacenstos par Latgales zinošākās komandas titulu darba tiesību un darba aizsardzības jomās.

Latgales pusfinālā piedalīsies arī komandas no Aglonas vidusskolas, Balvu Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 3.vidusskolas un Preiļu Valsts ģimnāzijas. Komandas ir veidotas no katras skolas pieteiktās klases 10 erudītākajiem jauniešiem, kuri tika izvēlēti pēc konkursa 1.kārtas testa rezultātu izvērtēšanas.

Visas pusfināla komandas ir saņēmušas īpašu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības darba tiesību un darba drošību konsultantu organizētu apmācību par darba meklēšanas, darba tiesību un aizsardzības jautājumiem, lai spēcinātu skolēnu zināšanu bāzi un pusfinālā varētu parādīt labāko sniegumu.

Zinošākā Latgales komanda tiksies ar pārējo Latvijas reģionu labākajām komandām konkursa “Smārts. Spēle tiem, kas mācās” finālā. Gan pusfināli, gan nacionālais fināls tiks filmēti un pārraidīti speciāli konkursam veltītajās pārraidēs Latvijas Televīzijā. Katrs finālā uzvarējušās komandas skolēns saņems iPod Nano atskaņotāju. Uzvarētāju skola kā balvu saņems portatīvo projektoru, parējās 4 fināla komandu skolas katra balvā iegūs iespēju papildināt skolas bibliotēku 150 latu vērtībā.

Svarīgākais