Jūrmalas dome izsludinājusi ideju konkursu Latvijas jaunatnes olimpiādes talismanam

Lai popularizētu šovasar Jūrmalā gaidāmo Latvijas Jaunatnes Olimpiādi vasaras sporta veidos, Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) izsludinājusi ideju konkursu ar aicinājumu skolēniem izstrādāt atraktīvu un pievilcīgu Latvijas Jaunatnes Olimpiādes talismanu, kas simbolizētu jaunatnes olimpiādi, vasaru un Jūrmalu.

Viens no talismana pamatuzdevumiem Jaunatnes Olimpiādes norises laikā būs enerģiski atbalstīt sacensību dalībniekus un uzmundrināt līdzjutējus. Talismans tiks izmantots arī reklāmās, informatīvajos un citos vizuālajos materiālos. Tāpēc konkursā vērtēs gan piedāvātā tēla atbilstība pasākuma tematikai, kā arī tā spēju aktīvi darboties dažādos sporta veidos.

Konkursā var piedalīties jaunieši vecumā līdz 18 gadiem gan individuāli, gan grupās. Ideju autoriem darbi jāiesniedz uz A4 formāta lapas un jāpievieno īss paskaidrojošs idejas apraksts un pamatojums izvēlētajam tēlam.

Darbus Jūrmalas pilsētas domē var iesniegt līdz 31.martam. Savukārt konkursa rezultātus paziņos šā gada 20. aprīlī Jūrmalas pilsētas domes mājas lapā www.jurmala.lv .

Trīs labākie darbi saņems pārsteiguma balvas no LOK ģenerālsponsora SIA „Latvijas Mobilais Telefons”, kas ir „OI Kartes” mobilais internets kopā ar modemu, kā arī no Jūrmalas pilsētas uzņēmumiem – „Līvu akvaparks”, Dzintaru koncertzāle un salonfrizētavas „Pontons”.

Jau ziņots, ka Latvijas Jaunatnes olimpiāde norisināsies Jūrmalas pilsētā šovasar no 1. līdz 3. jūlijam. LOK to pirmo reizi uzticējusi rīkot Jūrmalas pilsētas domei.

Jūrmalas pilsētā tiks nodrošinātas prasībām atbilstošas sporta bāzes gandrīz visos Olimpiādē iekļautajos sporta veidos, kā arī dalībnieku izmitināšana un ēdināšana. Ārpus Jūrmalas notiks sacensības tajos sporta veidos, kam nepieciešamas specifiskas sporta bāzes: jāšanas sportā – Kleistos, BMX – Jelgavā, golfā – Salienā, šaušanā – Tukumā un sporta vingrošanā – Rīgā, bet smaiļošanā un kanoe airēšanā – Limbažos.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes svinīgā atklāšanas un noslēguma ceremonija plānota Jūrmalas pilsētas Slokas stadionā, kur ir viens no Latvijā labākajiem futbola laukumiem ar ērtām skatītāju tribīnēm un sportistu ģērbtuvēm.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde notiek reizi divos gados. Labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes Olimpiādi.

Svarīgākais