Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Kozlovskis komentē izteiktos terorisma draudus skolām

© F64

Vairākās Latvijas skolās saņemti identiski e-pasti par iespējamiem drošības riskiem un no izglītības iestādēm evakuēti audzēkņi, tomēr policija norāda, ka tie ir zema riska draudi un satraukumam nav pamata.

Daudzas Latvijas skolas saņēma šādu vēstuli krievu valodā: "Labdien, esmu Dmitrijs Harlamovs, teroristiskā grupējuma īpašnieks. Vēlos paziņot, ka mani līdzgaitnieki jūsu skolā ir ievietojuši dažus sprāgstošus priekšmetus. Pagājušajā gadā neizdevās jūs uzspridzināt, jo paspējāt veikt evakuāciju, tāpēc vairs nebija interesanti. Arī šoreiz noteikumus neizvirzīšu, tāpēc, ka jums uz tiem ir “uzspļaut”. Vienkārši paskatīsimies uz daudz asinīm un cietušajiem. Es nogalināšu jūs un jūsu bērnus. Detonācija plkst.12:00"

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa informēja, ka šāda veida e-pasti policijas redzeslokā nonākuši arī iepriekš, kad dažādām iestādēm, pat simtiem adrešu, ticis sūtīts identisks teksts, līdzīgi kā šoreiz.

Iekšlietu minstrs Rihards Kozlovskis sarunā ar portālu nra.lv atklāj, ka Valsts policija ir noskaidorjusi, ka vēstules izsūtījis viens avots. Ir ierosināts kriminālprocess. Policija šobrīd strādā skolās un pārbauda draudu patiesumu. Vaicāts, vai draudētājs ir kāds vietējais huligāns vai tomēr saistīts ar kādu ārvalstu specdienestu, kura mērķis ir pārbaudīt Latvijas drošības dienestu reakciju, R. Kozlovskis atbildēja, ka tieši šāds uzdevums ir dots kiberdrošības dienestam. "Es ticu, ka draudu izteicējs tiks notverts tuvākajā laikā," tā R. Kozlovskis.