Bērziņa meklēs risinājumus vētras rezultātā bojātā šīfera bezmaksas noglabāšanai arī turpmāk

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) sola meklēt risinājumus vētras rezultātā radušos bīstamo atkritumu, lielākoties bojātā šīfera bezmaksas noglabāšanai arī turpmāk, aģentūru LETA informēja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Sabīne Spurķe.

Šodien Bērziņa tikās ar Dobeles novada domes vadību un pašvaldības pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par 7.augusta vētras radītajām sekām, tostarp par radušos bīstamo atkritumu izvešanas problemātiku un kritisko stāvokli vairākās novada upēs.

Ministre atzinīgi novērtēja Dobeles novada pašvaldības, tajā skaitā pagastu pārvalžu un citu pašvaldības dienestu speciālistu atbildīgu un operatīvu rīcību, palīdzot iedzīvotājiem novērst vētras postošās sekas.

Ministre plāno kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un citām iesaistītajām institūcijām meklēt konkrētus risinājumus, lai bojāto, bīstamo jumtu materiālu iedzīvotāji varētu bez maksas nodot arī turpmāk.

Savukārt, lai pabeigtu Svētes un Tērvetes upes tīrīšanu līdz gada beigām, ir nepieciešami apmēram 135 000 eiro. Ministrijai šādu finansiālo atbalstu esot iespējams sniegt un ministre aicināja pašvaldību sagatavot dokumentus iesniegšanai atbildīgajām institūcijām, lai varētu par to lemt tuvākajā laikā.

Bērziņa apskatīja vētrā cietušos pagastus, kuros stiprais vējš, spēcīgās lietavas un lielgraudu krusa sabojāja īpašumus, nogāza elektrolīnijas, iznīcināja ražu un bojāja lauksaimniecības tehniku.

Kā ziņots, Dobeles novada pašvaldībā vētrā sapostīto mājokļu atjaunošanai izmaksātā atbalsta kopsumma ir pārsniegusi miljons eiro. Pēc atbalsta pašvaldībā vērsušās 894 personas.