Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Mazpulku" audzētās krāsainās bietes nonākušas "Maxima" plauktos

© F64

Veikalos "Maxima" iespējams iegādāties "Latvijas mazpulku" audzētās krāsainās bietes, aģentūru LETA informēja SIA "Maxima Latvija" pārstāvji.

Kompānijā atzīmē, ka "Maxima Latvija" sadarbībā ar zīmolu "Ezerkauliņi" jau trīspadsmito gadu atbalsta biedrību "Latvijas mazpulki", sniedzot praktisku ieskatu uzņēmējdarbības pamatos, kā produkts no sēklas nonāk līdz laukam un tirdzniecībai.

Šogad "Maxima" veikalos ir nogādātas vairāk nekā sešas tonnas krāsaino biešu, kuru audzēšanā piedalījās 50 jaunie lauksaimnieki no 23 Latvijas mazpulkiem, pārstāvot Alūksnes, Valkas, Saulkrastu, Ķekavas, Jēkabpils, Līvānu, Ludzas, Krāslavas, Tukuma, Talsu, Ventspils, Saldus un Dienvidkurzemes novadus.

Vislielākā krāsaino biešu raža šogad bijusi Līvānu mazpulkā, Sējas mazpulkā un Nīcas mazpulkā. Katrs mazpulks no lauka novāca aptuveni 1500 kilogramus biešu. Tāpat ražīga sezona bijusi arī Biržu mazpulkam, kas izaudzēja 1100 kilogramu biešu un Zantes mazpulkam, kas sarūpēja 900 kilogramus ražas.

"Latvijas mazpulki" padomes priekšsēdētāja Gundega Jēkabsone norāda, ka arī mazpulcēni šogad satapušies ar laika apstākļu izaicinājumiem, tostarp mazpulcēnu laukus ietekmēja sausums un krusa.

"Neskatoties uz visiem laikapstākļu izaicinājumiem, mēs ļoti lepojamies ar mazpulcēnu izaudzēto ražu un viņu iespēju apgūt pirmās biznesa iemaņas," atzīmē Jēkabsone.

Mazpulcēnu audzēto krāsaino biešu cena būs 0,99 eiro kilogramā, un tās ir nopērkamas visos "Maxima" veikalos Latvijā. Krāsainās bietes veikalos piegādātas ar kooperatīvās sabiedrības "Baltijas Dārzeņi" atbalstu, kas ir ilggadējs projekta atbalstītājs.

Visi no pārdošanas iegūtie līdzekļi nonāks pie jaunajiem uzņēmējiem.