Līdz 12.martam pagarina tautas skaitīšanu internetā

© f64

Ņemot vērā iedzīvotāju interesi par iespējām aizpildīt tautas skaitīšanas anketu elektroniski, ko apliecina arī telefona zvani uz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) bezmaksas tālruni 80000777, CSP informē, ka tautas skaitīšanas anketu aizpildīšanas termiņš, izmantojot interneta iespējas, ir pagarināts līdz 12.martam.

Līdz 10. marta pulksten 11, šo iespēju izmantojuši 489 435 Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju.

Tautas skaitīšanas anketu joprojām var aizpildīt elektroniski, autorizējoties ar kādu no internetbanku identifikatoriem (Citadele banka, DnB NORD Banka, Latvijas Krājbanka, SEB banka, Swedbank) vai arī elektronisko parakstu.

Autorizējoties ar komercbankas identifikatoriem, identifikācijas process notiek attiecīgās bankas sistēmās, un tautas skaitīšanas sistēma nesaņem nekādus bankas sistēmas identifikācijas datus. Vienīgā informācija, kas tiek nodota no bankas sistēmas tautas skaitīšanas sistēmai, ir vārds, uzvārds un personas kods.

Plašāku informāciju par 2011.gada tautas skaitīšanu var atrast www.csb.gov.lv un www.tautasskaitisana.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80000777.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais