CSDD kampaņā "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu" aicinās ievērot ātrumu

© f64

Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) sociālajā kampaņā "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu" aicinās šoferus ievērot noteikto braukšanas ātrumu, aģentūru LETA informēja CSDD.

Kampaņas laikā CSDD ar pārspīlējumu un ironiju vērsīs uzmanību uz ātruma neievērošanas bīstamību.

"Ātruma pārsniegšana ir kā ceļu loterija, kuras lozes var būt autobraucēju vai pasažieru nāve, sakropļojums vai citas smagas sekas," norāda CSDD pārstāvji.

CSDD atzīmē, ka ātruma pārsniegšana ir izplatītākais ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums Latvijā, savukārt nepareiza ātruma izvēle ir biežākais satiksmes negadījumu cēlonis. Pēdējos gados 43-47% no visiem bojāgājušajiem un vairāk nekā 50% no ievainotajiem ceļu satiksmes dalībniekiem bijuši vieglo transportlīdzekļu vadītāji un pasažieri.

Kampaņa organizēta saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027.gadam paredzētajiem rīcības virzieniem ar mērķi 2030.gadā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un smagi ievainoto skaita samazināt par 50% attiecībā pret 2020.gadu.

Sociālo kampaņu pret atļautā ātruma pārsniegšanu organizē CSDD sadarbībā ar Valsts policiju un partneriem "Circle K", "CityBee", "Ergo" un "Mapon".

Kampaņu finansē no CSDD un Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

Lai sniegtu informācija par situāciju satiksmes drošības jomā, ātruma pārsniegšanas izraisītajiem ceļu satiksmes negadījumiem un to sekām, datiem par ātruma izvēlēm, kā arī informāciju par kampaņu, tās mērķiem, vēstījumiem un nozīmi, 5.oktobrī plkst.14 Brasas cietumā Laktas ielā, Rīgā, tiks rīkota preses konference.

Tajā piedalīsies satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P), CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks, CSDD statistikas datu apstrādes vadītājs Juris Kreicbergs, Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis un "Mapon" produkta attīstības vadītājs Kalvis Šēnbergs.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais