Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Pie prezidenta viesojas šodienas jubilārs, leģendārais aktieris Uldis Dumpis

© prezidenta kanceleja

Šodien astoņdesmito dzimšanas dienu svin talantīgais, fantastiskais un sabiedrības apbrīnotais aktieris Uldis Dumpis. Dzimšanas dienā viņs un Dumpju saime tika uzaicināta uz Rīgas pili, kur ciemiņus sagaidīja Edgars Rinkēvičs.

LTV 1 raidījumā "Rīta Panorāma" telefonintervijā Uldis Dumpis atzina, ka vēl nemaz nezina līdz galam nezina ko šī diena nesīs. Tas gan vairāk bija teikts par vakara svinībām, kas notiks Nacionālajā teātrī. Aktieris atzina, ka tagad viņam būs jāpierod pie tā "astoņdesmit".

Edgars Rinkēvičs savā "X" kontā raksta: "Gods sveikt mūsu teātra un kino leģendu Uldi Dumpi 80.dzimšanas dienā un uzņemt kuplo Dumpju dzimtu

Rīgas pilī. Laimi, veselību un prieku jubilāram, jo “Tas ir nieks dzīvu uguni norīt, ja tik aliņš ir virsū ko dzert Tikpat labi bez alus var noreibt, no vistukšākās pudeles dzert”"
Pie ieraksta pievienoti arī foto prezidentu, Uldi Dumpi un viņa ģimeni.
Savukārt Valsts prezidenta mājas lapā tiek vēstīts:
“No sirds godinu sirsnīgu, labestīgu un humora pilnu zemgalieti, virtuozu raksturlomu meistaru, kurš ar savu talantu, cilvēcīgo siltumu un personības spēku ieguvis paliekošu tautas godu un mīlestību. Jūsu atveidotie teātra un kino varoņi ir tik leģendāri, ka vairāku paaudžu skatītāju sirdīs un atmiņās dzīvo ne tikai kā personāži, bet arī kā dzīvi cilvēki. Latvijas teātra vēsturē ierakstītas arī ar Jūsu balsi un emocijām nospēlētās lomas Radioteātrī. Patiesā sirsnībā cildinu Jūs par dāsno, skatuvei veltīto, mūžu un izcilo devumu Latvijas kultūrā,” vēstī ieraksts Valsts prezidenta pasniegtajā Cildinājuma rakstā Uldim Dumpim.

Klātesot aktiera dzīvesbiedrei Dainai Dumpei, meitai Dacei un kuplam maz un mazmazbērnu pulkam, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs jubilāram pasniedza Cildinājuma rakstu un kopā ar visu Ulda Dumpja ģimeni Rīgas pils Sūtņu zālē pārrunāja jubilāra spožo devumu teātra un kino mākslā.

"