Apdrošinātāji: šogad būs lielāks pieteikumu skaits par bojājumiem, kas radušies auto iebraucot bedrē

Apdrošināšana sabiedrība ERGO jau saņēmusi vairākus pirmos atlīdzību pieteikumus par bojājumiem, kas transportlīdzekļiem nodarīti, iebraucot bedrē, turklāt nereti bojājumi gūti uz valsts un pat starptautiskas nozīmes auto maģistrālēm. Kopumā ERGO eksperti prognozē, ka šogad pieteikumu skaits par šāda veida bojājumiem būs lielāks nekā 2010.gadā.

Prognozējams gan dēļ bedrēm saņemto zaudējumu pieteikumu un regresa prasību pieaugums pret apsaimniekotājiem, gan radīto zaudējumu apmēra pieaugums

Lilita Linde, ERGO Latvija AAS Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore: „Katru gadu novērojama pieauguma tendence gan auto bojājumu skaitam, kas gūti iebraucot bedrēs, gan saņemto atlīdzību pieteikumu skaitam. Piemēram, pagājušā gadā negadījumu skaits, ko izraisīja nekvalitatīvs ceļa segums un bedres, dubultojās, salīdzinot ar datiem par 2009.gadu. Ņemot vērā, ka Latvijas ceļu seguma stāvoklis pēdējā gada laikā ir tikai turpinājis pasliktināties, tad, īpaši ņemot vērā jau šobrīd iesniegto atlīdzību pieteikumu skaitu, šogad prognozējams vēl lielāks atlīdzības pieteikumu skaits nekā pērn – vidēji par 15 %”

Lilita Linde arī norāda, ka savlaicīgi nenovēršot bedres, tās kļūst arvien dziļākas un bīstamākas, tādējādi ievērojami paaugstinot risku transportlīdzeklim nodarīt vēl lielākus zaudējumus. Kopumā ERGO šogad prognozē gan pieteikumu skaita, gan transportlīdzeklim radīto bojājumu apjoma pieaugumu.

Svarīgākais