ASV vēstniecība brīdina par krāpšanu sakarā ar Zaļās kartes loteriju

ASV vēstniecība saņem arvien vairāk ziņojumu par krāpnieciskām elektroniskām vēstulēm par to, ka saņēmējs it kā ir laimējis Diversity Visa loterijā. Īpaši daudz personu saņem viena noteikta veida elektronisku vēstuli, kurā adresātiem dod norādījumus veikt Western Union naudas pārvedumu fiktīvai personai ASV vēstniecībā Londonā. Nekādā gadījumā nesūtiet naudu ne uz kādu adresi, lai piedalītos Diversity Visa loterijā.

ASV Valsts departamenta Kentuki Konsulārais centrs, kas administrē šo loteriju, nesūta paziņojumus e-pasta veidā, informējot par laimestu. DV-2012 loterijas dalībnieki nekad nesaņems paziņojumus, kuros būtu sniegta informācija par viņu iesnieguma statusu. Kentuki konsulārais centrs izsūtīs elektronisku vēstuli tikai ar norādi pārbaudīt sava iesnieguma statusu oficiālajā tīmekļa vietnē http://www.dvlottery.state.gov. Dalībniekiem netiks lūgts veikt naudas pārvedumus Kentuki konsulārajam centram vai jebkurai ASV vēstniecībai vai konsulātam.

Vienīgāvieta, kur var reģistrēties dalībai Diversity Visa loterijā un saņemt informāciju par sava iesnieguma statusu, ir oficiālā vietne http://www.dvlottery.state.gov. Reģistrēšanās ir iespējama tikai iepriekš izziņotā, noteiktā laika periodā.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais