Daugavā nogrimis atpūtas kuģītis

© Ģirts Ozoliņš/F64

Pēdējās trīs diennaktīs no ūdenstilpēm izcelti pieci bojāgājušie, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 29. septembra plkst. 6.30 līdz 2. oktobra plkst. 6.30, VUGD saņēma 134 izsaukumus - 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, 58 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājums.

Piektdienas rītā tika saņemta informācija, ka Ludzas novada Cirmas pagastā dīķī atrodas vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dīķī zem ūdens atrodas vieglā automašīna. To pārmeklējot atrasti un krastā izcelti divi bojāgājušie. Pēc tam ar glābšanas automašīnas palīdzību vieglā automašīna izcelta no dīķa.

Sestdien plkst. 18.04 VUGD saņēma informāciju, ka upē Daugava, blakus Eksporta ielai Rīgā, ūdenī atrodas nogrimis atpūtas kuģītis. Notikuma vietā noskaidrots, ka apmēram 7 metrus garais kuģītis visticamāk nogrimis jau naktī. VUGD ūdenslīdēji iegremdējās ūdenī, lai pārbaudītu kuģīti. Bojāgājušie un degvielas noplūde netika konstatēta, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji plkst. 19.15 darbu notikuma vietā noslēdza.

Sestdien Cēsu novada Drabešu pagastā no upes Gauja ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Svētdien bojāgājušais izcelts no upes Daugava pie Austuves ielas Rīgā un no Juglas kanāla Rīgā.

Svarīgākais