Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Etiopiete Veltedži ar jaunu pasaules rekordu pasaules čempionātā Rīgā uzvar jūdzes skrējienā

© Romāns Kokšarovs/f64

Etiopiete Diribe Veltedži svētdien Rīgā ar jaunu pasaules rekordu četras minūtes un 20,98 sekundes pasaules čempionātā Rīgā uzvarēja jūdzes skrējienā.

Veltedži par 6,99 sekundēm pārspēja amerikānietes Nikijas Hilcas 25.aprīlī ASV pilsētā Demoinā sasniegto rekordu.

Nākamās sešas vietas ieņēma skrējējas, kuras sasniedza jaunus personiskos rekordus.

Otro vietu, uzvarētājai zaudējot 3,08 sekundes, ieņēma uzvarētājas tautiete Frevejni Hailu, bet trešā bija sacensību galvenā favorīte kenijiete Feita Kipjegona, kura Hailu piekāpās finiša metros. Viņas rezultāts ir četras minūtes un 24,13 sekundes.

15 gadus vecā Latvijas skrējēja Sibilla Vanadziņa ierindojās 28.vietā 30 skrējēju konkurencē, finišējot ar jaunu personisko rekordu piecas minūtes un 18,28 sekundes.

Jau ziņots, ka arī vīriešu sacensībās tika sasniegts jauns pasaules rekords trīs minūtes un 56,13 sekundes, ko sasniedza ASV skrējējs Hobss, bet par uzvarētājiem piecu kilometru distancē kļuva kenijiete Beatrise Čebeta un Etiopijas skrējējs Hagoss Gebrhivets, Latvijas skrējējam Uģim Jocim sasniedzot jaunu Latvijas rekordu 14 minūtes un 14 sekundes.

Plkst.13.30 elites grupas skrējējas startēja pusmaratonā, bet plkst.14.15 cīņu par pasaules čempiona titulu pusmaratona distancē sāka vīrieši.