Valters Pūce un Dainis Tenis beidzot uzstāsies arī Rīgā

© publicitātes foto

Čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis 19. novembrī Lielajā ģildē noslēgs savu Latvijas tūri ar emocionālu koncertu, piedaloties Rīgas Doma zēnu korim diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā.

Patriotiskās nedēļas noskaņās tiks izpildīta atbilstoša mūzika no radošā tandēma koncertprogrammām “Radīts Latvijā” un “Bez elektrības!”. Klausītājiem tiks piedāvāti Latvijas dižāko komponistu skaņdarbu aranžējumi, kā arī pasaules populārās un klasiskās mūzikas zelta fonda repertuārs čella, klavieru un zēnu kora skanējumā.

Svētku koncertprogrammā būs iekļauta Mārtiņa Brauna dziesma “Dvēselīte”, Zigmara Liepiņa “Kvazimodo dziedājums”, Ulda Marhilēviča “Lūgums”, Raimonda Macata “Ziemeļvējā”, Imanta Kalniņa “Apvij rokas”, Valta Pūces “Balāde no izrādes “Šveiks””, Raimonda Paula “Kerijas dziesma”, Ludoviko Einaudi “Una Mattina”, Kamila Sensānsa un Pētera Čaikovska “White Swan and Black Swan” un citas labi zināmas un laika pārbaudi izturējušas kompozīcijas.

“Ar Daini un Rīgas Doma zēnu kori sniedzām daudzus un neaizmirstamus koncertus Latvijas labākajās koncertzālēs un beidzot ir īstais laiks noslēdzošajam koncertam Rīgā,” prāto Valters Pūce. “Šis koncerts norisināsies mums ļoti īpašā vietā, jo tieši Lielā ģilde šķiet vispiemērotākā vieta mūzikai, ko izpildīsim.”

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais