Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradens: Ekonomikas izaugsmes jauns cikls sāksies 2024.gada otrajā pusē

© Ģirts Ozoliņš/f64

Latvijas ekonomikas izaugsmes jauns cikls sāksies 2024.gada otrajā pusē, šodien "Vienotības" kongresā sacīja partijas priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Politiķis šajā kontekstā norādīja, ka Latvijai recesija jeb ekonomikas samazināšanās nedraud.

Reizē Ašeradens vērsa uzmanību vairākām problēmām, ar ko nākas saskarties - tostarp inflācijas šoku un iedzīvotāju novecošanos. Darba tirgū pašlaik trūkst darba roku, kas nozīmētu, ka pensiju līdzekļu iemaksātāju skaits paliek nepietiekams.

Kā vienu no risinājumiem partijas vadītājs minēja atbalsta sniegšanu, lai veicinātu par 50 gadiem vecāku cilvēku atgriešanos darba tirgū.

Ašeradens uzsvēra, ka Latvijā jāattīsta pētniecība, universitātes un ka valsts pārvaldei jāpiesaista atbilstoša līmeņa analītikas eksperti.

"Vienotības" vadītājs pauda, ka, rēķinot no 2022.gada vēlēšanu dienas, "Vienotībai" bijis izcils, tajā pašā laikā ļoti sarežģīts gads. Politiķis arī atzīmēja, ka šodien ir ļoti grūti nodalīt, kur beidzas "Vienotība" un sākas "Jaunā vienotība", tāpēc viņš izteica pateicību arī JV reģionālajām partijām.

Ašeradens norādīja, ka JV pašlaik strādā ļoti sarežģītā, bet strādāt gribošā koalīcijā. Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) pieeja koncentrēties uz konkrētiem darbiem varētu nodrošināt vajadzīgos rezultātus, atzīmēja politiķis.

Gan Ašeradens, gan Siliņa arī ļoti pozitīvi novērtēja iepriekšējā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) paveikto. Kariņš slimības dēļ šodien uz kongresu nebija ieradies, atsūtot attālinātu sveicienu biedriem

"Nenovēlu nevienam premjeram pārdzīvot tādu notikumu kā Covid-19 krīzi, kad viss ir apturēts un mirst cilvēki, kuriem valdības vadītājs īsti nevar palīdzēt", atzīmēja Ašeradens, uzsverot izaicinājumus, pie kuru risināšanas Kariņam nācies strādāt.

Politiķis arī norādīja, ka vasaras beigās demisionējušās Kariņa otrās valdības krīze bija jau ietverta līdz ar tās izveidošanu, jo tajā jau sākotnēji bija ieprogrammētas iekšējas nesaskaņas. Līdz ar iepriekšējās koalīcijas nespēju pēc Kariņa trīsreizēja aicinājuma vienoties par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu pārmaiņas valdībā kļuva nenovēršamas, atzīmēja Ašeradens.

Kā ziņots, šodien "Vienotības" kongresā paredzētas partijas vadības vēlēšanas.