VIDEO. Pēc tiesas sprieduma nolasīšanas Lato Lapsa nāk klajā ar emocionālu vēstījumu

© Ģirts Ozoliņš/f64

Šodien Vidzemes apgabaltiesa atzina par vainīgu Lato Lapsu, pasakot, ka Romualda Vonsoviča nosaukšana par kolobrantu ir neslavas celšana.

Publicists un vairāku grāmatu autors Lato Lapsa video ierakstā stāsta, ka daudzus gadus viņam esot stāstīts, ka Latvijā nepastāv nekādas bijušo komunistu un čekistu slēptās varas. "Mēs jau vairāk kā 30 gadus esma neatkarīga valsts - mums nav nekādu čekistu, mums nav nekādu komunistu kremļa aģentu. nekā nebija - nupat Vidzemes apgabaltiesa nosprieda, ka saukt bijušo komunistu, bijušo padomju tautas tiesnesi, bijušo Latvijas PSR augstākās tiesas tiesnesi Romualdu Vonsoviču par okupācijas varas kolobrantu ir neslavas celšana viņam. Tagad redzat, kur jūs dzīvojat! Redzat! Lieliski!"

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Vidzemes apgabaltiesa Valmierā piektdien advokāta Romualda Vonsoviča vajāšanā apsūdzētajam Lato Lapsam piespriedusi sabiedriskos darbus.

Komentētāji mierina: "Ai, nu, nekreņķē! Ravē tās puķdobes ar lepnumu un fufaikā ar uzrakstu "Še sabiedriski darbu strādā komunistu vajātais!". Viņus tas pazemos, ka tu tās 300 stundas tās dobes ravēsi. Tevi cels!"

"Žēl. Varoņu (tiesnešu) vārdus studijā arī būs? Latvijas Tiesa spriež pēc Japāņu parauga - tur bij tas fenomens, ka neslavas celšana pat, ja tā ir taisnība, ir noziegums"

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.